logo
In voorbereiding
Witte Olifanten VI – van 16 juli tot 15 september 2019

Manufactered world
Tilmann Meyer-Faje
Woont en werkt in Amsterdam

Voor Tilmann Meyer-Faje is keramiek een relatief nieuw medium. Zijn fascinatie voor Oostblok architectuur in verval bracht hem er toe met dit materiaal te gaan experimenteren. Vanaf 2011 kon hij drie keer een werkperiode in het Europees Keramisch Werk Centrum  doen. In 2018 verbleef hij 3 maanden in Arita, Japan, om met porselein te experimenteren.
 Er ontstonden series werken waarin de industriële uitstraling van de objecten – gebouwen, kranen, schepen,  langzaam plaats maakt voor meer modulaire constructies, zonder overigens een hele persoonlijke toets toe te laten. Altijd zijn de materiaaleigenschappen, zoals instorten onder invloed van gewicht, krimpen en scheuren bij het drogen en bakken, bepalend voor het uiterlijk van de beelden.  
Tilmann Meyer-Faje zal optimaal van de smidse achter de Stelmakerij gebruik maken, met een installatie en enkele videowerken.
Een flottielje boten met de titel ‘Full spead ahead/ volle kracht vooruit’, gemaakt tijdens zijn derde residency in het EKWC is vanaf april te zien in keramiekmuseum Het Princessehof te Leeuwarden.
www.princessehof.nl

Building

Building while collapsing 2013, 50 x 50 x 75 cm